Dienstbaarheidsprojecten

In Amersfoort worden met enige regelmaat dienstbaarheidsprojecten georganiseerd. Diverse leden van de Bahá’i-gemeenschap Amersfoort maken deel uit van het netwerk Nieuwland Bruist dat inwoners van Nieuwland met elkaar probeert te verbinden en te inspireren om in eenheid te werken aan de Nieuwlandse gemeenschap.
  
Op 28 september 2019 hebben inwoners van Nieuwland – onderdeel van het netwerk Nieuwland Bruist – T-shirts uitgedeeld aan de organisatoren van een activiteit op burendag 2019. De gedachte achter Nieuwland Bruist is om mensen met elkaar te verbinden en op deze wijze bij te dragen aan gemeenschapsopbouw in de wijk. Zie bovenstaande Foto’s en onderstaand filmpje (1 minuut).
 

 


 

Op 24 november 2018 hebben inwoners van Nieuwland – onderdeel van het netwerk Nieuwland Bruist – een complimentenlijn georganiseerd. Zie onderstaand filmpje (3 minuten).
 


 

In het Tweede kwartaal van 2018 was er een dienstbaarheidsproject “Schoonmaken Pop-up Politiebureau” in Nieuwland Amersfoort.
 


 

Deze projecten maken onderdeel uit van het proces om een levendige en verbonden gemeenschap op te bouwen in Amersfoort.

Steeds duidelijker wordt dat ondanks het belang van het individu  in de maatschappij de verbinding met elkaar essentieel is. Belangrijk is dat de jeugd van jongs af aan meegenomen wordt in het proces van gemeenschapsopbouw. Dit is dan ook de reden dat gestart is met dienstbaarheidsprojecten die gekoppeld zijn aan jeugdgroepen, waarbij de jeugd – onder begeleiding van de jeugdgroepbegeleider – deze projecten bedenkt en/of kiest en zelf ook uitvoert.

De dienstbaarheidsprojecten hebben een zeer uiteenlopend karakter. Het kan bestaan uit een bezoek aan oudere mensen, mensen die eenzaam zijn, het organiseren van een voetbaltoernooi in de wijk, het organiseren van een disco of dansavond, of een boodschap voor iemand doen die daar niet toe in staat is vanwege gezondheidsredenen.

Picture1

In het vierde kwartaal van 2017 is er een spelletjesmiddag voor kinderen in de wijk georganiseerd door een jeugdgroep.

IMG_20171008_135431

Dienstbaarheidsproject: spelletjesmiddag georganiseerd door een jeugdgroep in Amersfoort (Nieuwland)

IMG_20171008_135314

Dienstbaarheidsproject: spelletjesmiddag georganiseerd door een jeugdgroep in Amersfoort (Nieuwland)

 

P1010034

Heeft u suggesties voor een project? Klik op de onderstaande link (Contact) en schrijf een bericht.

 

Contact